PENTRU FIECARE

copil județ lucrător cu copiii lucrător cu preșcolarii lucrător cu preadolescenții lucrător cu adolescenții părinte

BISERICA LOCALĂ ȘI AMEC

Asociația Misionară pentru Educarea Copiilor (AMEC) crede cu fermitate în autoritatea bisericii locale. Fiecare lucrător AMEC este membru al unei biserici locale şi trăieşte în părtăşie cu Domnul şi cu credincioşii din jur. Biserica locală este cea care trimite lucrătorul pe câmpul de misiune şi îl susţine în rugăciune şi financiar, după puterile ei.

Credem că Biserica locală are responsabilitatea să-i evanghelizeze pe cei pierduţi şi să-i zidească pe credincioşi, dându-le acestora din urmă oportunitatea să slujească. Și când spunem „credincioși” ne referim și la copii și adolescenți.

AMEC caută să lucreze împreună cu biserica locală în vederea împlinirii acestor scopuri, iar acolo unde copiii nu au acces la o biserică locală, să îi direcţioneze spre o biserică unde pot creşte în credinţa în Domnul Isus.

Cum poate ajuta AMEC Biserica Locală?

 

PRIN INSTRUIRE

AMEC oferă cursuri de instruire, prin care lucrătorii cu copiii sunt învăţaţi cum să prezinte Evanghelia pe înţelesul copiilor şi cum să-i ajute în creşterea lor spirituală. Mulţi învățători mărturisesc că, pentru prima dată în viaţă, au condus un copil la Hristos, după ce au fost instruiţi la un curs AMEC.

Cursurile „Predând Eficient Copiilor“ (nivelele 1, 2 şi 3) sunt oferite cu scopul de a-i instrui pe membrii bisericii locale cum să-i evanghelizeze pe copii şi cum să-i consolideze în credinţă. De asemenea, sunt disponibile cursuri de instruire pentru tabără, pentru misiune de vară, pentru a lucra cu adolescenţii şi cu preşcolarii. Sunt organizate conferinţe şi instruiri pentru a încuraja şi echipa lucrătorii cu copiii din întreaga ţară.

Pentru mai multe detalii cu privire la cursurile pe care le oferim apasă AICI.

PRIN ECHIPARE

AMEC pune la dispoziția lucrătorilor cu copiii și adolescenții o gamă variată de literatură.

Literatura AMEC poate fi folosită la Şcoala Duminicală, la întâlnirile evanghelistice, la întâlnirile speciale de Paşti şi de Crăciun şi la orice alte programe cu copiii. Avem o varietate de lecţii pe planşe, din Vechiul şi Noul Testament, povestiri misionare, cântări, versete, jocuri recapitulative, tractate, cât şi manuale pentru pregătirea învăţătorului.

Dacă dorești să vezi materialele pe care le punem la dispoziție, intră AICI.

PRIN DIFERITE ACTIVITĂȚI

Biserica ta poate lua parte la evanghelizarea copiilor care nu primesc o învăţătură clară despre Domnul Isus. Evanghelizările în aer liber şi Grupurile Biblice de Vacanţă sunt modalităţi excelente de a-L prezenta pe Domnul Isus copiilor din vecinătate. Copiii contactaţi pot veni apoi la Şcoala Duminicală şi, în final, familii întregi pot să audă despre Domnul Isus, să creadă în El şi să participe la serviciile bisericii.

Dacă dorești să știi mai multe despre activitățile cu care putem ajuta, apasă AICI.

Cum poate Biserica Locală ajuta AMEC?

 

PRIN IMPLICARE

Biserica locală se poate folosi de literatura, resursele și cursurile pe care AMEC le pune la dispozițiepe pentru a instrui și echipa membrii bisericii pentru ca aceștia să meargă să evanghelizeze și să ucenicizeze copiii din vecinătate.

Pentru a vedea o serie de activități cu care se poate implica biserica, intră AICI

PRIN RUGĂCIUNE

AMEC are nevoie de sprijinul în rugăciune al bisericilor locale. Este o bucurie pentru noi de fiecare dată când aflăm că o biserică dorește să știe proiectele, provocările și nevoile noastre pentru a ne sprijini în rugăciune.

Pentru mai multe amănunte despre acest subiect, apasă AICI

PRIN DĂRNICIE

Misiunea AMEC este o lucrare susținută în totalitate din donații pe care le primim de la frați și surori care au pe inimă lucrarea cu copiii.

Dacă biserica din care faci parte sau pe care o păstorești dorește să ne sprijine din acest punct de vedere, te rugăm contactează-ne