PENTRU FIECARE

copil județ lucrător cu copiii lucrător cu preșcolarii lucrător cu preadolescenții lucrător cu adolescenții părinte

ISTORIA A.M.E.C.

1937 – 1993

1937

Jesse Irvin Overholtzer

Child Evangelism Fellowship (AMEC) a fost fondat de Jesse Irvin Overholtzer în 1937. Crescând într-o familie religioasă, Jesse la vârsta de 12 ani se simțea vinovat pentru păcatele sale, și a cerut sfatul mamei. Aceasta i-a spus: „Fiule, ești prea tânăr”. Abia când Overholtzer a ajuns la facultate, a auzit Evanghelia și și-a pus încrederea în Hristos ca Mântuitor al său personal.

„chiar și un copil de 5 ani…”

Mai târziu, în calitate de pastor, fratele Overholtzer a citit una din predicile lui Charles Spurgeon, care spunea: Un copil de cinci ani, dacă este învățat adecvat, poate crede cu adevărat și poate fi mântuit la fel ca un adult”.

Domnul a folosit această declarație în viața fratelui Overholtzer pentru a-l conduce să înceapă la 20 Mai 1937 misiunea Child Evangelism Fellowship (AMEC) când avea 60 de ani.

Organizația AMEC a devenit în timp cea mai mare lucrare de evanghelizare a copiilor din întreaga lume. În prezent AMEC își desfășoară activitatea în peste 185 de țări.

20 Mai

1972

AMEC în România

Lucrarea AMEC în România a început în 1972, în urma lucrării de pionierat a misionarei din America, Trudy Kuhlman. În ciuda dificultăţilor şi a pericolelor desfăşurării unei lucrări printre copii în perioada strictă a regimului comunist, Dumnezeu a binecuvântat lucrarea şi a folosit-o pe Trudy pentru a încuraja, a instrui şi a ajuta bisericile locale.

Începuturile

În timpul acestor ani a fost tradusă literatură, şi au fost aduse în România multe materiale, pentru a fi folosite în lucrarea cu copiii. Tot în acest timp Dumnezeu a pregătit lucrurile care mai târziu aveau să stea la baza lucrării AMEC în România.

1989

LUCRAREA DUPĂ 1989

După revoluţia din 1989, când a căzut dictatura lui Nicolae Ceauşescu, România a trecut la un stadiu nou de dezvoltare. Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestei schimbări a fost libertatea religioasă. De atunci Evanghelia se vesteşte în mod deschis, în libertate! Începând cu sfârşitul anului 1980 şi până în 1992 Dumnezeu a continuat să binecuvânteze lucrarea AMEC sub conducerea Robertei Stevenson (Irlanda). În această perioadă s-a înfiinţat şi Biroul Naţional AMEC din România şi şi‑au început activitatea primii lucrători naţionali.

INSTRUIRE

În 1992 are loc la primul curs de instruire organizat de AMEC a fraților și surorilor care doresc să lucreze cu copiii.

1992

1993

TOM și MARGARET SOMMERVILLE

Tom și Margaret Sommerville (Irlanda) preiau conducerea lucrării din România. Dumnezeu i-a folosit până în 1999 pentru a înființa multe dintre structurile din cadrul misiunii, fapt care a ajutat la dezvoltarea și creșterea lucrării și a contribuit la constituirea echipei de lucrători naționali. Anterior, Tom fusese director de bancă. El a implementat un sistem eficient de contabilitate, care este folosit și astăzi.

CURSUL BIBLIC PRIN CORESPONDENȚĂ

Tom a avut o mare dorință ca Evanghelia să fie vestită copiilor din fiecare județ din România. Lucrul acesta a fost realizat în parte prin Cursul Biblic prin Corespondență. Într-un timp foarte scurt s-a ajuns la un număr de 5.477 de copii înscriși la curs. Iar în anul 2000 s-a ajuns chiar și la un număr de peste 43.000 de copii care corespondau cu noi. Dealungul anilor aproximativ 7.000 de copii au declarat că L-au primit pe Domnul Isus ca Mântuitor personal.

24 Ianuarie

1994

ZIUA OFICIALĂ DE NAȘTERE A A.M.E.C.

În data de 24 ianuarie, Asociația Misionară pentru Educarea Copiilor a fost înregistrată oficial. Acesta a fost un mare răspuns la rugăciune. A însemnat că AMEC putea să funcţioneze legal şi să înceapă să opereze într-un mod public. La acest stadiu, a fost posibil să angajăm lucrători în misiune, şi astfel să evanghelizăm mai mulţi copii.

1994 – 2000

1995 – 2000

1995 – 2000